dagen slutade med ambulans till stan ... munnen är sönder 😢

Denna veckan kunde tydligen bli värre och jobbigare...
Jag och mamma var på undersökningen jag gjorde idag och det gick bra. Efter det så åkte vi en sväng till grand samarkand och sen åt vi tillsammans på max. När vi kom till Alvesta sen så sprang jag in och handlade och efter det så släppte mamma av mig hos mig. Jag hade tänkt att jag skulle ta vara på dagen och försöka stor städa lite hemma så jag började med det men jag hann inte komma så långt innan jag kände att tamponaderna hade åkt ner från näsgången och hängde ner i halsen. Jag drog ut tamponaderna och tänkte att jag skulle fixa att sätta dit dom själv så det försökte jag med men det var inte så lätt eftersom att jag inte kan gapa mer än 0,5 cm. Jag försökte packa det hårt så att jag skulle kunna prata ordentligt. Jag fick dit tamponaderna och det hängde inte ner i halsen längre så jag satte dit min gomplatta. Plötsligt kände jag hur någonting hängde ber i halsen igen och jag fick knappt någon luft, så jag drog snabbt ut alla tamponaderna men känslan av att något täppte till i halsen fanns fortfarande kvar. Jag tittade in i munnen och lös med en lampa för att kunna se och då såg jag att munnen hade gått sönder invändigt. Är svårt att förklara men det som kallas för "joddlar strängen" (den lilla strängen mitt i halsen) hela den och hela vänster sida hade gått sönder och släppt och hängde ner i halsen, så där dom hade fäst det vid min stora operation som gjordes när cancern togs bort var nu sönder och hängde bara kvar i en liten bit.
Jag fick direkt världens panik och tänkte att nu dör jag. Jag kommer att kvävas!  Eftersom att jag hade dragit ut tamponaderna så kunde jag inte prata så jag tänkte att jag kommer inte kunna kalla på hjälp heller. Hela kroppen skakade på mig ... jag tänkte att det var värt ett försök att höra av mig till någon och be om hjälp så jag skrev ett sms till min pappa. 
"Hela min mun har gått sönder och en stor bit hänger ner i halsen ! Jag kvävs, skynda dig hit och ring 112 på vägen för jag behöver en ambulans " sen skrev jag "skynda" ca tre gånger. Han svarade "jag kommer" 
Jag kände att det blev svårare och svårare att andas så min tanke var att försöka få tag i det som hängde ner i halsen så jag tryckte ner fingret och fick tag i det så jag fick försöka hålla i det för att kunna andas. 
Jag gick ut i köket och tog fram penna och papper och skrev ner vad det var som hade hänt. 
Det tog inte lång tid förens pappa sprang in i lägenheten! Han hade riktigt mycket panik och hela han skakade. Han tog fram telefonen och ringde 112. Dom skickade en ambulans och under tiden vi väntade så gick vi ut och satte oss för jag kände att jag var tvungen att få luft. Jag gjorde allt för att hålla fast i den delen som hade lossnat.
Ambulansen kom och tog direkt in mig i bilen. Dom kollade min syresättning, blodtryck och satte dit en pvk och därigenom gav dom mig smärtstillande eftersom att jag hade väldigt ont och så fick jag även ett läkemedel mot illamående eftersom att det hade varit farligt för mig att börja kräkas när jag inte hade fria luftvägar. 
Någonting som var lite kul var att trots att jag var så illa däran kunde jag inte låta bli att lägga märke till att killen som tog hand om mig var extremt snygg haha 😅 jag tittade på pappa, pekade på honom och gjorde tummen upp och han kunde inte låta bli att skratta.  
När vi kom fram till sjukhuset så hade dom ringt ner läkare från öron näsa hals som kom dit och tog emot mig och undersökte mig. Precis som jag hade sett så såg även hon att det hade lossnat. 
Hon berättade att jag kommer att behöva opereras för att få det på plats igen.  Jag skulle egentligen opererats redan ikväll men dom hade bara en operations sal och dom fick in en större operation som var tvungen att göras så jag kommer att opereras imorgon bitti. Just nu är det min gomplatta som håller allt lite på plats men jag känner fortfarande av att de är svårt att andas och det gör ont men jag får försöka stå ut tills imon trots att det är extremt obehagligt och otäckt. 
 
Pappa åkte hem och hämtade lite saker och kläder till mig och så kom han och min storebror tillbaka med det. Så nu ligger jag här och tittar lite på tv och försöker hålla mig lugn. Jag har suttit ute en stund för det känns bättre att vara ute i friska luften. Jag ska försöka att sova snart så jag har krafter imorgon! Jag ska kämpa på och göra mitt bästa men jag ljuger om jag säger att jag inte är rädd 😕 jag hoppas på att återhämta mig snabbt så jag får komma hem och fira midsommar med min älskade familj och släkt ❤ det är mitt stora mål just nu! 
 
Önskar att jag hade kunnat få ha lite flyt i livet någon gång och inte denna ständiga otur. Jag hade sett fram emot en mysig kväll med smille och sigge men istället ligger man här i en sjukhus säng. 
Jag fick avboka min röntgen som skulle göras imorgon, mitt läkarsamtal och min minnes utredning som skulle göras på onsdag, typiskt! 
Men men nu får jag fokusera på detta så att det löser sig och jag blir okej igen. Jag ska lyda mitt motto dom jag haft sen jag blev sjuk.  "JAG VILL, JAG KAN, JAG SKA! "